+45 7536 4688 info@msc.dk

Medicinsk oversættelse

Medicin – forskning

Oversættelse til brug inden for den lægefaglige verden og medicinalvareindustrien kræver specielle faglige kompetencer. Oversætteren skal være specialiseret i den stringente disciplin “at være 100% præcis”. Der tillades ingen leg med ord her. For at sikre tydelighed og korrekthed skal der oversættes med millimeters nøjagtighed, både mht. de farmakologiske begreber, men også og ikke mindst mht. anvendelse, doseringer, anvendelsesvejledninger samt bivirkningsforklaringer. Her kan en oversættelsesfejl helt bogstaveligt være et spørgsmål om liv eller død.

Et eksempel, der kunne have fået vidtgående konsekvenser, stødte vi på i forbindelse med et udstyr til hjerteoperationer, hvor den oprindelige oversætter (vores kundes forretningsforbindelse i modtagelseslandet) ved et uheld havde udeladt et ord. Således var tekstens ordlyd blevet til: “Slangen må indføres direkte i hjertekammeret” – der skulle have stået: “Slangen må IKKE indføres direkte i hjertekammeret . . . . .”

Normalt korrekturlæser vi ikke kundernes egne tekster, medmindre vi bliver bedt om det, men i dette tilfælde viste det sig at være en særdeles fornuftig disposition

Forskning og Tidsskrifter

Vores team har også været involveret i oversættelse af forskningsprojekter. I den forbindelse har vi bl.a. medvirket til kvalitetssikring af det didaktive niveau i patientkommunikation ved hjælp af “Forward-Backward” oversættelse.

Forskeres arbejder udgives ofte i internationale tidsskrifter hvor de danske forskningsresultater skal præsenteres fagligt korrekt på eksempelvis engelsk. Den sproglige transformation holder vi fast på sammen med vores erfarne samarbejdspartnere, der har dette område som deres speciale.

Patientjournaler

Vurderinger fra læger og specialister foretaget ved udenlandske hospitaler til brug hos pensionsselskaber og forsikringer skal oftest foreligge på dansk. Vores autoriserede oversættere med speciale indenfor det sundhedsfaglige område sikrer en faglig kompetent oversættelse, der desuden kan legaliseres i Udenrigsministeriet hvis oversættelsen evt.  skal anvendes over for udenlandske institutioner

MSC Translation ApS
Videnpark Trekantområdet
Vesterballevej 5
7000 Fredericia
Tlf. +45 7536 4688
mail@msc.dk